DF Oostakker organiseert de tentoonstelling 'Oostakkerse Creatievelingen'

Fotografie - Keramiek - Poëzie












Paul Deryckere - Fotografie

Paul is een gepassioneerd amateurfotograaf.
Hij volgde gedurende verschillende jaren fotolessen aan het KISP en sindsdien vind je hem geregeld terug met zijn fototoestel op zoek naar mooie dingen in de stad en/of in de natuur. Hij is lid van de Gentse fotografievereniging "f-ART" en aangesloten lid bij de OVU (Oost-Vlaamse Unie voor fotografen). Hij deelt zijn kennis bij de gemotiveerde fotoamateurs van OKRA Oude Bareel.

Kathleen Van Hamme - Fotografie

Kathleen volgde haar fotografieopleiding aan het KISP, waar ze begin 2018 afstudeerde.
Zij houdt enorm van landschaps- en avondfotografie, maar proeft ook af en toe van straatfotografie en werkt graag aan langlopende reeksen. 'Vlaanderen' en bij uitbreiding 'België' vormen hierbij voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ook zij is aangesloten bij de OVU en lid van de Gentse fotografieclub 'De Kern'. Voor het Davidsfonds stelt zij een reeks foto's tentoon die ze in haar geliefde Gent heeft genomen.
www.kathleenvanhamme.be

Marc Van Achte - Keramiek

Marc is geen onbekende in het Oostakkerse verenigingsleven (vrijwilliger bij SAMANA, Broederhuis- en Domein Hooidonk). Na een loopbaan bij de CM sloot hij zich aan bij kunstkring Heusdine uit Destelbergen en werkte er in het keramiek- draai- en schildersatelier. Na enkele lessen over het materiaal, klei, glazuur, bakken, enz... en met de raadgevingen van de lieve collega's is hij zelf aan de slag gegaan.
Zo ontwikkelde hij eigen creaties (de Wannekens). Hij maakt o.a. trofeeën voor OKRA en de kaartclub van Desteldonk. In zijn eigen werk probeert hij een ziel of een boodschap over te brengen via eenvoud en schoonheid.

Lea De Vreese - Poëzie

Lea is een poëtisch persoon. Haar poëzie is een verdichting van zgn. 'tranches de vie'.. Dichtkunst uit het leven gegrepen dus. Als dichteres verwoordt ze wat haar raakt in het dagelijks leven, in de media, bij tentoonstellingen e.a.
Ter gelegenheid van onze tentoonstelling zal zij werk voordragen bij de opening op vrijdag 24 augustus. Enkele van haar gedichten zullen groot uitgeprint te lezen zijn en haar dichtbundels liggen ter inzage.
www.leadevreese.be


Praktisch:

De tentoonstelling gaat door in het OCO, Pijphoekstraat 30, Oostakker, tijdens de Oogstkermis van 25 tot en met 28 augustus 2018.


Vrijdag 24 augustus 2018, 19.30u: feestelijke opening, ALLE davidsfondsleden zijn hierop van harte uitgenodigd!

Tijdens de oogstkermis is de tentoonstelling open op:

Zaterdag 25 augustus 2018: 16 - 19u
Zondag 26 augustus 2018: 10 - 12u en 14 - 20u.
Maandag 27 augustus 2018: 10 - 12u en 16 - 19u
Dinsdag 28 augustus 2018: 14 - 19u

Van harte welkom!