Winterwandeling in het CITADELPARK te Gent onder begeleiding van Marc COSIJNS

 

*UPDATE*: VOLZET. Er kan hiervoor niet meer ingeschreven worden. Een wachtlijst wordt aangelegd voor het geval er afzeggingen zijn.

Het Gentse Citadelpark kennen we allemaal, al was het maar door de Gentse Jaarbeurs of de Florali
ën die we daar – lang geleden - gingen bezoeken.


Het Park heeft een lange en rijke geschiedenis, die de meesten onder ons minder bekend is.
Onze gids, Dr. Marc Cosijns is niet zomaar een gids.  Neen, hij woont in de buurt, en heeft een leven lang alsmaar een grotere passie opgebouwd voor deze groene long van Gent.  In zoverre dat hij er recent zelfs een fantastisch boek over geschreven heeft.


De toepasselijke titel is CITADELPARK (Uitgeverij Snoeck -2023).   De korte inhoud van dit boek vat meteen ook onze wandeling samen.

Hoe vertel je over de vele hoeken en kanten van het Citadelpark aan je kleinkinderen? Wel, Marc Cosyns laat het de bomen vertellen. Aan de vooravond van een herwaardering van het Citadelpark in Gent laat de auteur, samen met fotograaf Leo De Bock en illustrator Saskia Rogge honderd bomen vertellen over de sfeer van toen ze geplant werden, hoe ze groeiden en wat ze allemaal meemaakten. Sommigen bloeien nog, van anderen is enkel nog het naamzuiltje overgebleven.

Het Citadelpark is Gents, maar zeker niet alleen voor Gentenaars. Het is een metafoor voor hoe mensen omgaan met natuur en cultuur.   Net als de wandeling, een geestig verhaal over het “Central Park” van Gent.

Marc Cosijns kent het Park in alle jaargetijden en nuances; hij zal ons laten kennismaken met de winterse klemtonen van het Citadelpark.
We besluiten de wandeling met een drankje bij vzw Ensemble, in het oude gebouw van het dierenasiel, midden in het Park. Dit is nu een nieuw ontmoetings- en kunstencentrum voor de buurt.

Onze gids, Marc Cosijns leidt normaal geen groepen rond in het Citadelpark, maar voor DF Oostakker maakt hij een groòòòte uitzondering, m.a.w. deze geleide wandeling is een unieke kans.

Afspraak op zondagmorgen 19 februari 2023 om 9.45 uur
aan het Standbeeld van Emiel Claus, rechtover de ingang van de Plantentuin

(vlakbij het ICC) (met parkeergelegenheid in Ledeganckstraat)

 Vooraf inschrijven kan via cedewe.dewaele@skynet.be of tel 09 251 00 78

Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 (in volgorde van inschrijving).
De inschrijving is pas definitief na betaling van de bijdrage (DF-lid € 8, niet-leden € 12 – drankje incl.) op rekening van Davidsfonds Oostakker BE71 7374 2412 5469