Into the Soul of the Blues: Het boeiende verhaal van de Blues. In woord en muziek.

Deze avond vertelt Nassara, a.k.a. Bart Massaer, ons alles over de Blues: het ontstaan in Afrika, de periode van de slavernij en de zang op de plantages in het zuiden van de VS; het leven van de muzikanten die zwierven door de delta van de Mississippi en de gouden jaren ‘20 met de opkomst van de Classic Blues en de Female Blues, de muziek tijdens de economische recessie van de jaren ‘30, het ontstaan van premature rock ‘n roll in de jaren ‘50 en de folk-revival in de jaren ‘60, steeds refererend naar de Afrikaanse wortels van de bluesmuziek.


Het wordt een interactieve presentatie, rijkelijk ge├»llustreerd met foto’s, originele geluidsfragmenten en heel wat muziekvideo’s.   

Bart brengt ook live-muziek met een aantal authentieke nummers uit de delta-blues en de vroege Rock’ n Roll.   Hij wordt hierbij ondersteund door percussionist Bernd Haerinck.

 

Bart Massaer is in het professionele leven Urgentiearts in AZ Maria Middelares. 
Hij verwierf al op jonge leeftijd een uitzonderlijke passie voor de bluesmuziek. Als muzikant is hij autodidact. Solo speelt hij als "Nassara"; in de bluesgroep “The Goose” is hij leadzanger/gitarist..   Ook de blog en de podcast "Into the Soul of the Blues" is van zijn hand.


Afspraak op donderdag 20 oktober 2022 om 20.00 uur in de grote zaal van het OCO, Pijphoekstraat 30, 9041 Oostakker

 

Vooraf inschrijven kan via cedewe.dewaele@skynet.be -of- tel 09 251 00 78

Bijdrage: bij voorinschrijving: leden DF € 8, niet-leden € 12  -  de dag zelf: +2€

Betaling op rekening van Davidsfonds Oostakker BE71 7374 2412 5469