De week van de smaak: Pudding de trots van de Britse keuken

All the proofe of a pudding is in eating (William Camden, 1605)

Als we de Britse keuken in gedachten hebben, denken we wellicht spontaan aan het English breakfast, High Tea met scones en aan de Plumpudding met Kerstmis.

Ze heeft niet zo'n beste reputatie in de rest van Europa en is maar moeilijk te vergelijken met onze keuken, de Franse of de Italiaanse.

Culinair fotografe en journaliste Regula Ysewijn woont in Antwerpen, maar is gepassioneerd door de Briste keuken. Ze schreef voor verschillende internationale magazines en fotografeerde talrijke kookboeken voor andere auteurs.

Haar blog Miss Foodwise is een gigantisch succes. Op Instagram heeft ze maar liefst 20.000 volgers. Dankzij haar blog werd ze internationaal opgepikt, waardoor ze al te gast was in programma's met de bekende koks Heston Blumenthal en Jamie Oliver.

Aan de publicatie van haar boek Pride and pudding ging 2 jaar studie- en fotografiewerk vooraf. Via authentieke en historische gerechten, die in dit boek door haar werden vertaald naar recepten voor de 21ste eeuw, kun je de lang vergeten smaken opnieuw ontdekken.

Regula Ysewijn neemt ons mee op reis door de culinaire geschiedenis van Groot-Brittaniƫ en vertelt waarom de Britse keuken ten onrechte een slechte naam kreeg. De proevertjes die zij ons aanbiedt moeten het tegendeel bewijzen.

Afspraak dus op vrijdag 20november 2015 om 20.00u in het Ontmoetingscentrum, Pijphoekstraat 30, 9041 Oostakker.

Deelnameprijs: € 10 voor leden Davidsfonds & Markant - € 15 voor niet-leden - proevertjes inbegrepen. Word je die avond nog lid, dan betaal je uiteraard slechts € 10.

Wij voorzien 4 Ć  5 proevertjes per persoon en daarom is inschrijven noodzakelijk. meld dit bij voorkeur via mail aan cedewe.dewaele@skynet.be of tel. 09/251.00.78 - 0479/422.800. Doe dit aub zeker VOOR maandag 16 november en stort op rekening BE71 7374 2412 5469.