Van Patagonië tot Alaska en van Kaap de Goede Hoop tot de Noordkaap

Wereldreizigers Nath Mariën en Anita Dienaar delen hun reiservaringen met ons.

Tien jaar geleden gingen ze eens voor 4 maanden op reis gaan, in Zuid-Amerika. Dit ging hun "Once in a lifetime experience" worden. Maar het is niet meer gestopt. 

Nu hebben Nath (55) en Anita (46) al meer dan 6 jaar de wereld rondgereisd, met tussenin korte periodes weer in Vlaanderen. 

Eerst trokken ze enkele jaren als backpacker Zuid- en Midden-Amerika en Azië rond. Telkens hadden ze een vast reisdoel, maar onderweg ontdekten ze dat het veel leuker is om het toeval en je gevoel te volgen in plaats van een strikte reisplanning.

Door een ingeving van het moment kochten Nath en Anita in Chili in 2012 een Volkswagenbusje T2 en doopten het Beso del Sol", voortaan hun transportmiddel en hun hotelkamer. 
Het werd voor hen meteen een totaal nieuwe manier van reizen. Ze bleek nog veel meer wegen, mogelijkheden en deuren te openen. De reis werd belangrijker dan de bestemming.

Vanaf 2014 deden ze zo, met hun 2 jaar lange roadtrip van Ushuaia (in het Zuidelijke tipje van Argentinië) tot in Alaska, bijna alle landen van het Amerikaanse continent aan. 
In 2016 reden ze in 10 maanden dwars door Afrika, van zijn zuidelijkste punt, via een beetje Midden-Oosten en een lap Europa, tot de Noordkaap. Telkens met ontmoetingen met mens en dier om nooit te vergeten. 

"Beso del Sol" heeft nu 150.000km meer op de teller dan in 2012, en is ook vandaag in België nog steeds hun trouwe vervoersmiddel. Op 16 november komen ze hiermee trouwens ook naar Oostakker.

Iedereen van harte welkom op vrijdag 16 november 2018 om 20u in de kleine zaal van het O.C.O, Pijphoekstraat 30 te Oostakker. Bijdrage: DF-leden € 8, niet-leden € 10. De belangstelling is duidelijk groot, het aantal plaatsen is beperkt. Wie vooraf inschrijft op het secretariaat bij Christiane De Waele (cedewe.dewaele@skynet.be) heeft absolute voorrang.