Daguitstap naar Zeeland op zaterdag 15 juni 2019

De laatste tijd werden en worden milieu- en klimaatbeleid, nationaal zowel als internationaal, serieus op de korrel genomen!

Net nu willen Davidsfonds en Pasar jullie uitnodigen om op ontdekking te gaan naar Zeeland. Daar kunnen we zien hoe onze Noorderburen ruim 60 jaar geleden reeds moesten vechten tegen de nietsontziende kracht van water. We maken een leuke tocht door Zeeland en Noord-Beveland, nemen een koffiepauze in Zierikzee, vervolgen door Schouwen-Duiveland en bezoeken het Deltapark Neeltje Jans, genieten er ook van een mooi menu en sluiten de dag af met een geleide wandeling in en om het mooie Vlissingen.




Programma:

08:00 u.: vertrek met autocar vanaf Oostakkerdorp (bushalte aan de kerk)
09:20 u.: we maken een korte wandeling langs een aantal pittoreske plekjes van Zierikzee
09:30 u.: genieten van een koffie of thee met Zeeuwse bolus in het museumcafé van het Stadsmuseum
11:15 u.: bezoek aan Deltapark Neeltje Jans (introductie en film over bouw van de Stormvloedkering - bezoek Delta Experience - rondleiding door het binnenste van de Stormvloedkering)
13:15 u.: menu Delta in het plaatselijk restaurant (Pomodorisoep met basilicum - varkensmedaillons met zachte mosterdsaus, groenten van het seizoen en gebakken aardappeltjes - dame-blanche met warme chocoladesaus en geroosterd amandelschaafsel). Dranken voor, tijdens of na de maaltijd zijn voor eigen rekening. Heb je één of andere allergie of wens je een vegetarisch menu, laat het ons dan weten bij inschrijving.
15:15 u.: vertrek naar Vlissingen
16:00 u.: geleide stadswandeling in Vlissingen
17:30 u.: vrije tijd in Vlissingen, gelegenheid voor een hapje en een drankje (onze suggestie: Belgische Loodsensociëteit)
19:00 u.: vertrek vanuit Vlissingen
20:00 u.: aankomst in Oostakker

Prijs:

leden € 70 pp (autocar, koffie met bolus, inkomgelden, gidsen, menu Delta, verzekering, fooi chauffeur), niet-leden € 75 pp.

Leden van Davidsfonds en Pasar kunnen bevoorrecht inschrijven van 1 t.e.m. 30 april 2019 (max. 60 deelnemers of 30 per organiserende vereniging):
  • via Davidsfonds bij Christiane De Waele - tel. 0479/422800 of cedewe.dewaele@skynet.be
  • via Pasar bij Erik Verleyen - tel. 0472/882840 of e.verleyen@telenet.be
Vanaf 3 mei 2019 kunnen gebeurlijk ook niet-leden nog intekenen.

Uw inschrijving is slechts definitief na betaling op rekening BE13 8905 3402 4639 van Pasar Oostakker.

Gelieve bij inschrijving te vermelden: uw gsm-nummer en/of telefoonnummer en het emailadres waarop we u, indien nodig, kunnen bereiken.